Підключила для мами тариф "Все разом", в комплекті йде Інтернет-ТБ з безкоштовним пакетом каналів. Вчора послуга була активована, я взялася розбиратися і налаштовувати. Оскільки у мами в будинку старенький ТБ, але простоює потужний комп з великим монітором, маємо на меті налаштувати зручний перегляд через другий пристрій. Покопавшись півгодини в системі Мій Київстар та Київстар Спільнота в пошуках інструкції або плейлиста, знайшла лише посилання на tv.kyivstar.ua. Інтерфейс перегляду просто жахливий, зручність перегляду ніяка:
1. В списку відображаються просто всі канали упереміш - доступні й недоступні. Дайте користувачеві можливість дивитися те, що у нього в пакеті каналів, без того, що він не купив і можливо не збирається. Зібрати всі доступні канали в окремий список можна лише за допомогою додавання їх в обране, але "обране" на те і обране, що призначається для улюблених каналів, а не для тих, які будуть доступні для перегляду. Перейменували б пункт "обране" в "доступне" тоді вже.
2. Немає можливості зупинити відтворення. Звук зменшити можна, а зупинити - ні. Хіба що закривати вкладку або переходити на інший розділ сайту.
3. Немає кнопок "попередній" і "наступний" для переходу до попереднього і наступного каналу відповідно. Потрібно мишкою натискати на канал зі списку.
4. Немає можливості віддаленого управління переглядом. Перегляд ТБ як би передбачає, що користувач буде сидіти на дивані і перемикати канали, а не на стільці перед комп'ютером з мишкою в руці. Бігати до телику для перемикання - це з епохи СРСР. Можна дати користувачеві плейлист, щоб він відтворював тим, чим йому зручно, можна зробити зручний десктоп-плеєр з мобільним додатком (щоб використовувати смартфон в якості пульта). Для великого оператора це не повинно бути чимось понад-складним.
Чесно кажучи, дуже розчарована послугою Домашнє ТБ. Мала намір після установок і випробувань підключити мамі більш повний пакет каналів, але в світлі виявленого взагалі не хочеться користуватися послугою. Може є більш цивілізований спосіб, як переглядати ТБ, використовуючи комп замість телевізора?
Найкраща відповідь від andyz
1. Так, саме так, на жаль
2. Управляти ефіром можна не на всіх каналах, а тільки на тих, правовласники яких дали на це дозвіл (з українських у Київстару - це канали групи 1+1 і все, з іноземних - практично всі канали).
3. На тих каналах, які входять до мінімального пакету з 19-ти каналів, управління ефіром немає ніде. Крім управління ефіром, є ще архів за 7 днів - з ним така ж ситуація.
4. Візьміть в оренду приставку і там це набагато зручніше реалізовано, ну або використовуйте віджет для смарт-телевізора (якщо телевізор дозволяє). Дивитися на порталі tv.kyivstar.ua можна тільки ось так, як зараз. Я користуюся послугою вже 2 роки (практично з моменту запуску), у мене приставка і звичайний телевізор (НЕ смарт-) і з приставкою - дуже зручно
З приводу "можна дати користувачеві плей-лист" - ні, не можна, захист авторських прав, захист контента від неліцензійного копіювання і все таке. Тому відтворення тільки в спеціальних додатках або приставках, що підтримують дану систему захисту від копіювання (наскільки я знаю, Київстар з Віасат використовують систему захисту від копіювання від фірми Apple).
У всіх таке. З цим нічого не зробиш, на жаль