М. Луцьк, номер договору XXXXXXX. У нашому будинку “Домашній Інтернет” від “Київстар” є єдиним і безальтернативним варіантом крім «Укртелеком». При підключенні, близько 5 років тому, це був досить якісний і стабільний інтернет, який працював місяцями і не вимагав «уваги». Зараз цей інтернет перетворився на якийсь кошмар. Як мінімум 1-2 рази в місяць, на кілька днів, інтернет спочатку пропадає, як правило в критичний для мене і моєї роботи час, наприклад на різдвяні свята довелося посидіти без інтернету в період з 06 по 09 число.
Увечері о 18.00, як раз в початок свят 06.01, пропало з'єднання з інтернетом. Мені не подобається відразу дзвонити і уточнювати що й до чого, за цим перевірив всі з'єднання у себе. У мене досить серйозна мережа: статистичний ip, на вході сервер на centos, 2 роутери з роздачею віддаленого vpn, ну і стандартні пристрої пк, ноутбук, тв і так далі. З приводу цього почав з тестування своєї мережі, з'ясувавши що у мене то все добре, почав писати в онлайн чат на Київбуд (слава богу є моб. Інтернет для всього цього). Можу сказати, що в чаті з мене зробили «не зовсім розумну людину, простого користувача пк», сказали перевірте свої налаштування і так далі. Що у них з обладнанням все добре, оператор запропонував закінчити діалог і не став до кінця розбиратися з проблемою. Ще раз провів всі тести, під'єднав кабель безпосередньо до декількох пристроїв, включив сервер, навіть заготовив логи підключення до мережі з сentos. Пишу ще раз в чат, своє повідомлення, з прикріпленням всіх деталей, можу сказати що таке звернення вводило в ступор операторів в чаті вони змінювалися завершуючи діалог не чекаючи моєї відповіді. Наприклад, відповідь оператора: «відключіть кабель» від пристроїв, ми спробуємо протестувати цілісність кабелю», я пішов відключати, відключення кабелю зайняло у мене 4 хвилин, так як сервер стоїть в іншому приміщенню, повертаюся до пк, чат вже завершено. Пройшлося писати повторно ще кілька разів, іншим «операторам» але коректно викласти причину збою не один з операторів в онлайн чаті не зміг.
Потрібно сказати що при дзвінку на тел. 460 і підключенні оператора, відповів фахівець куди більш компетентний, якщо не помиляюся його звали Денис. Він коректно виклав проблему, а проблема була тільки з «моїм портом на маршрутизаторі киевстара». Напевно перевірити це операторам в онлайн чаті і дати мені відповідь не дозволяла низька компетенція або небажання до кінця зануритися в мою проблему.
Я програміст, приватний підприємець, працюю на фрілансі більше 3 років, з досвідом роботи з мережами більше 10 років, домашній сервер, служить для тестування моїх інтернет розробок і демонстрації їх замовникам перед завантаженням хостерам, а час простою дуже негативно позначається на моїй репутації.
Хоча і ця технічна несправність про яку я описую в відкликання потрапила на свята і майже не пошкодила моєї робочої репутації, але попередні регулярні неполадки (1-2 рази на місяць) які я описував раніше, як правило змушували похвилюватися моїх клієнтів і мене зокрема, коли ресурси які розроблялися були не доступні.
В підсумку:
Онлайн чат, техпідтримки
Не компетентні фахівці в онлайн чаті, які не можуть або не хочуть заглибитися в проблему клієнта, а відповідають стандартними фразами, і коли трапляється щось більш серйозне, не хочуть відповідати, мовчать завершують діалоги, змушують чекати по годині і більше наступних відповідей, хоча при «новому зверненні» виходять на зв'язок відносно швидко 3-5 хв.
Інтернет
Якість з кожним місяцем роботи стає все гірше і гірше. Хоч і швидкість відповідає заявленій моєму тарифу. Але стабільність роботи, і тенденція погіршення, зовсім не радує. Якщо потрібно стабільна робота інтернету то це не про «Київстарі», для цього потрібно шукати іншого провайдера, але знаючи і їх якість, потрібно замислюватися про резервний канал від іншого провайдера.
Підтримка по тел.
Потрібно сказати досить компетентна. Причину та терміни усунення несправностей позначили. Не змусили перевіряти настройки і ще раз відключати / підключати кабель це вже більш ніж добре, при моїй схемі мережі.
Взагалі хотів написати відгук у вигляді декількох речень, але регулярні проблеми з інтернетом і робота операторів в онлайн чаті «змусили», написати довгий відгук про компанію. Користуюся послугами «домашнього інтернету» від «киевстара» більше 5 років. На даний момент поки не розривав договір з Київстаром, але вже в пошуку / підборі іншого провайдера, і у випадку повторних технічних несправностей, буду змушений розірвати договір. Хоча і вибір провайдерів у мене не великий, але я живу в найбільшому будинку в місті. У ньому 14 під'їздів, а це 448 квартир, не рахуючи офісів на першому поверсі, а один з офісів в моєму будинку це офіс самого «Київбуд». Стабільність надання послуг домашнього інтернету не подобається багатьом мешканцям будинку, виходячи з мого невеликого опитування жителів, вони із задоволенням змінили б київстар на якийсь інший надійніший. Думаю при великій кількості бажаючих підключитися до якогось певного провайдеру від мешканців мого будинку, будь-який провайдер, з присутніх в місті, проведе в наш будинок свою оптику.